П`ятниця, 29.03.2024, 14:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Чорнявський НВК

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 17 » Естетичне виховання в танцювальному гуртку «Івлія»
11:07
Естетичне виховання в танцювальному гуртку «Івлія»

Естетичне виховання в танцювальному гуртку «Івлія»

 

Ніщо так не об’єднує людей, як спільна, колективна праця, а танцювальне мистецтво є прикладом саме такої наполегливої, самовідданої і обов’язково колективної творчості. Адже вивчаючи рухи, поєднуючи їх у танцювальні композиції, діти стають учасниками великого таїнства народження образів. А для того, щоб воно було дійсно таким, необхідна повна  злагодженість і взаєморозуміння всіх учасників дійства. Саме ця співпраця виховується і в нашому колективі, активним учасником якого є кожний юний танцюрист. Але поряд з розвитком творчого потенціалу гуртківців дуже важливо розв`язувати питання духовного життя дітей, приділяти увагу їх пізнавальній діяльності, розвитку  естетичної культури учнів саме в позаурочний час. Адже естетичне виховання охоплює всі сфери людських почуттів, вивчає стосунки між людиною і світом, впливає на формування естетичної свідомості, а значить покликане сприяти духовному збагаченню молодої людини, спонукає до творчої самореалізації.  І тому я намагаюсь, по можливості,  залучати учнів до знайомства зі справжнім «живим»  мистецтвом танцю, знайомити «наживо» з творчістю різноманітних танцювальних колективів. Саме тому 15 листопада ми з івлівчанами з великим задоволенням відвідали концерт вихованців київської  муніципальної Академії танцю ім..Сержа Лифаря. 

Звичайно, вражень отримали діти від побаченого дуже багато і всі вони були позитивними. Але найбільше захоплення викликали відточені танцювальні па та складні трюкові комбінації у виконанні чоловічого складу колективу. Із неприхованим інтересом і захватом ловили івлівчани кожен рух юних танцівниць: «Як вони красиво танцюють. Невже і я так колись зможу?!». Такі зустрічі дуже стимулюють дітей до важкої і наполегливої праці, якою є мистецтво танцю. Адже від побаченого хочеться одразу перейти до наполегливих тренувань і негайно довести, що ми також багато вміємо і можемо.

Отже, сподіваємось, що ця зустріч буде не останньою, адже ми всі  займаємось спільною справою – Мистецтвом  хореографії, яка  вчить нас бути істинними цінителями прекрасного, розуміти і приймати безмежний світ мистецтва та стати  справжніми патріотами своєї Батьківщини.

 

Камінська О.В.

Керівник танцювального гурткак «Івлія» Черкаського БДЮТ

 

Переглядів: 422 | Додав: volodumurkovtun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Поштова скринька
anna.seletska@gmail.com
гаряча лінія
Урядова гаряча лінія 0800507309
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Чорнявське НВК © 2024 рік