Субота, 20.04.2024, 08:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Чорнявський НВК

Меню сайту
Наше опитування
Як вам Чорнявське НВК?
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 10 » Івлія
15:46
Івлія
Офіційною датою створення танцювального колективу «Іивлія» можна вважати 1997 рік,а саме –перший відкритий вступ ансамблю на районному святі танцю,влаштованому відділом культури. Яскравий,насичений,впевнений виступ колективу був чудовою заявкою на існування,а присутність у складі ансамблю дітей середньої вікової групи – надією на подальший розвиток професійності та удосконалення майстерності юних танцюристів.

Отже, народився танцювальний колектив у 1997 році, і перший рік існування він не мав свого імені. Але по мірі дорослішання,розширення,набуття певного власного танцювального почерку гуртківці прийшли до висновку,що нам необхідна назва,яка б надала індивідуальності нашому ансамблю і його учасникам. Був оголошений конкурс на кращу,влучнішу і обов’язково милозвучну назву ансамблю. Пропозицій мали багато,але врешті танцювальний колектив отримав назву -«ІВЛІЯ»,яку підтримали всі гуртківці. А було їх,самих перших,з яких і починається історія творчої діяльності ансамблю-16 осіб:6 хлопців і 10 дівчат. Вони стали основою,фундаментом,стержнем нашого танцювального колективу,його душею.

За 15 років творчої діяльності кількість учасників танцювального ансамблю значно зросла,і зараз «Івлія» має дві вікові групи(середню та старшу),що безпосередньо приймають активну участь в концертних виступах,та ще зовсім «юну» підготовчу групу(назва говорить сама за себе. На цьому етапі юні танцюристи наполегливо засвоюють ази мистецтва хореографії,активно знайомляться з танцювальною спадщиною рідного села).

Отже склад всіх учасників танцювального колективу «івлія» на сьогоднішній день нараховує близько 50 дітей, яких об’єднує наполеглива, самовіддана колективна творчість. Адже вивчаючи рухи,поєднуючи їх у танцювальні композиції,діти стають учасниками великого таїнства народження образів. І насамперед це образи рідного краю,села . Це образи,навіяні розповідями наших односельців. Адже український народний танець і,зокрема,танці,розповсюджені саме у нашій місцевості, є провідними в репертуарі нашого танцювального ансамблю. Їхнє величезне пізнавальне й виховне значення для сучасної молоді важко переоцінити.

Кожен рік «ІВЛІЯ» підтримує традицію,що склалась за попередні часи – виносити на суд глядачів кращі роботи минулого року та нові танцювальні композиції. Учасниками концертного звіту є юні танцюристи всіх вікових груп. І, правду кажучи,виступи на сцені Чорнявського БК стали для них звичайною справою.
Переглядів: 652 | Додав: sanrat | Теги: Івлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Поштова скринька
anna.seletska@gmail.com
гаряча лінія
Урядова гаряча лінія 0800507309
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Чорнявське НВК © 2024 рік